350 bin nüfuslu Tarsus’ta il olmanın heyecanı
350 bin nüfuslu Tarsus’ta il olmanın heyecanı
MERSİN – Türkiye’de kazananlar şehri olarak bilinen ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasının ardından nüfusu 350 bini geçen Tarsus’un il olmasını bekliyor.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr Devlet Bahçeli, “Cumhuriyet’in 100. yılında 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz hazırlandı. Yeni yüzyılda daha güçlü bir Türkiye’yi inşa etmek ve canlandırmak mümkündür. 100 il ve 1000 ilçeden oluşan idari yapısıyla” sözlerinin ardından 330 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Tarsus’ta il olma beklentisi arttı.
Doğusunda Adana, batısında Mersin, kuzeyinde Pozantı ve Çamlıyayla, güneyinde Akdeniz ile çevrili olan Tarsus, her çağda medeniyetlere öncülük etmiş bir şehir olarak biliniyor. Kuran’da Kehf Suresi’nde bahsedilen, Müslümanlar ve Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan Eshab-ı Kehf (Yedi Uyuyanlar), İncil’in yazarlarından Pavlus’un Hz. Tarsus’tan. Daniel Peygamber’in mezarının bulunduğu Tarsus, ilklerin şehri olarak da bilinir. Türkiye’de ilk elektriğin, ilk üniversitenin ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulduğu şehir olan Tarsus, terk edilmiş haldeyken Tarsus Belediyesi’nin girişimleriyle Çanakkale Parkı’na yerleştirilen tarihi Nusrat Mayın Gemisi’ne de ev sahipliği yapıyor. Mersin Limanı’nda çürümeye. yapmak. Çukurova Havalimanı sınırları içerisinde kalan Tarsus Sahil Hattı projesi ile de geleceğin turizm şehri olarak görülüyor.
Tarsus’un kazananlar şehri olduğunu belirten vatandaşlar, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin açıklamasının ardından il olmayı hak ettiklerini ve heyecanla il statüsünü beklediklerini söylediler.
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamasının ardından nüfusu 350 bini aşan Tarsus il olmayı bekliyor. Türkiye’nin 81 ili içinde illere göre nüfus bakımından 56. sırada yer alan Tarsus’un il olmayı hak eden ilçelerden biri olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus’a tarihi ve turizmiyle il olmanın yakıştığını söyledi.
Başkan Bozdoğan, “Tarihiyle, tarımıyla, turizmiyle, dağlarıyla, ovalarıyla, dört mevsimi yaşayan, önce yaşayan bir şehir düşünün. Biliyorsunuz Anadolu’da elektriğin ilk verildiği şehir Tarsus. bir yanda sanayisi diğer yanda lojistik merkezi ve 400 bini aşan nüfusu ile il olmayı hak eden bir şehir hayırlı olsun inşallah Tarsus sloganını atmamızın tek bir sebebi vardı Bu şehir kendi kaderini çizsin.Biz bu şehirde her şeyimiz var hele “Biz bize yeteriz” sloganıyla. Tüm dinlerin ortak buluşma yeri olan, yani Musevilik, Hristiyanlık ve İslam’ın bulunduğu kadim bir topraklarda yaşıyoruz. Tabii ki böyle bir şehre bu il yakışır” İnşallah güzelleriyle bir il olur’ diye konuştu.